Gard Pro logo
Gard Pro logo

Alle artikelen

Mijn overboeking is niet gelukt?Bijgewerkt 3 months ago


Wat te doen als je overboeking mislukt?

Wanneer een overboeking niet succesvol is verlopen, kan het zijn dat je een e-mail ontvangt van de betalingsprovider die je hebt gebruikt. Deze e-mail kan instructies bevatten om de overboeking te voltooien of om eventuele problemen op te lossen die hebben geleid tot de mislukte transactie.

In het geval dat je overboeking niet succesvol is verlopen, zijn er enkele stappen die je kunt ondernemen om het probleem op te lossen. Hier zijn een paar suggesties:

1. Controleer de betaalgegevens: Controleer of de gegevens die je hebt ingevoerd voor de overboeking correct zijn. Zorg ervoor dat het rekeningnummer, de naam van de ontvanger en het bedrag juist zijn ingevuld. Een kleine fout kan leiden tot een mislukte transactie.

2. Neem contact op met je bank: Als de overboeking is mislukt, kan het zijn dat er een probleem is aan de kant van je bank. Neem contact op met de klantenservice van je bank en vraag om hulp bij het identificeren van het probleem. Ze kunnen je mogelijk meer inzicht geven in waarom de transactie niet is gelukt.

3. Controleer je saldo: Zorg ervoor dat je voldoende saldo hebt op je rekening om de overboeking te voltooien. Als je saldo ontoereikend is, kan de transactie worden geweigerd. Controleer je recente transacties om te zien of er geen andere betalingen zijn geweest die je saldo hebben beïnvloed.

4. Probeer het opnieuw: Als alle gegevens correct zijn en je saldo voldoende is, probeer dan de overboeking opnieuw uit te voeren. Soms kan een transactie mislukken vanwege technische problemen of tijdelijke storingen. Door het opnieuw te proberen, kan de transactie alsnog worden voltooid.

Als geen van deze stappen het probleem oplost en de overboeking blijft mislukken, neem dan contact met ons op . Zo kunnen wij je verder helpen bij het vinden van een oplossing voor het probleem.

Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee